Küçükken gökyüzünde yıldız kaymasını bekler, dilek tutardık. Bilmiyorduk yıldız kaymasının ne olduğunu. Bir yıldızın kayarak dünyaya düştüğünü düşünüyorduk. Az mı düşündük o yıldızın düştüğü yere gitmeyi, görmeyi? Belki bilmemek daha iyidir ama aslında yıldız kayması hiçte bildiğimiz gibi değilmiş…
Yıldız kayması olarak adlandırdığımız şey; Bir gök taşının dünya atmosferine girip yüksek hızda yanarak oluşturduğu ışıktır. Aslında bir yıldız falan kaymaz. Gerçek olan şey uzayda dünyanın çekim kuvvetine kapılan göktaşlarının atmosfere girerek . Yıldızlar çok büyüklerdir. Bize en yakın olan yıldız bizim güneşimizdir. Güneşin kütlesi Dünyanın kütlesinin 333000 kat fazlasıdır. Böyle bir yıldızın ölerek yer ani bir hızla yer değiştirmesi mümkün değildir. Ki birde Dünya’ya düştüğünü düşündüğümüzde böyle bir şeyin mümkün olmadığını görürüz.
İstatistiksel olarak her saatte dünyamıza 5 tane meteor düşmektedir. Bazı durumlardaysa bu meteor sayısı 100′e kadar varabilmektedir. Özellikle meteor yağmuru olarak tabir edilen yüksek sayıdaki meteorun atmosfere girişi ile bu sayı çok daha fazla olabilir. Dünyamızın Samanyolu Galaksisi’nde bulunduğu konum itibarıyla her 33 yılda bir “Leonids” adı verilen meteor kuşağına girer. 33 yılda bir gerçekleşen bu gökyüzü şöleninde dünya atmosferine giren meteor sayısı binler ile ifade edilir. Dünyamız güneş etrafındaki yörüngesini bir yılda tamamladığından, her yıl aynı zamanda meteor yağmurları görülür. Tabi bu durum dünyanın çekim alanından etkilenen kuyruklu yıldızın yörüngesine de bağlıdır.